Svoboda siluet: Obrázek Tirpitze způsobil labužnickému webu bolebřich

Časopis Parade se musel omluvit za zveřejnění siluety nacistické válečné lodě v koláži použité jako ilustrační obrázek k jednomu z článků. Že je Parade kulinářský titul dodává tomuto vítězství demokracie nad Kriegsmarine 68 let po skončení 2. světové války opravdu pikantní příchuť.

Editorka webu o kuchtění a baštění pronesla omluvu v nejlepším duchu sebekritiky. Za povrchní znalost siluet válečných lodí se kála upřímně a proto jí byl prominut trest v podobě šestitýdenního zákazu konzumace jakéhokoliv meníčka v jakékoliv planetární restauraci. Kromě jiného tak provinilá žurnalistka přišla o možnost zaskočit si s někým na večeři, vypít pár drinků, jít si domů pustit nějaké filmy… a tak dále.

parade-nazi-ship

Materiál, který pojednával o kvalitě stravování v různých válečných námořnictev světa se nadále bude muset obejít bez siluety německé bitevní lodě, kterou strážci ideové čistoty médií identifikovali jako Tirpitz. Sesterská loď Tirpitze Bismarck na obrázku prozatím nevadí.

Pro někoho snad jde o zamezení rafinovaného pokusu nacistických pohrobků šířit zlo, které stejně jako láska prochází žaludkem – aniž by se mluvilo o tom, kudy, kde a kam nakonec vychází. Mimochodem: tady se můžete podívat jak by to vypadalo, kdyby Hitler vyhrál válku.

 

One thought on “Svoboda siluet: Obrázek Tirpitze způsobil labužnickému webu bolebřich

Leave a comment